Mer trolleri förresten


skrivet den 17 dec av M, klockan:00:25
 

Ja, mobilen som omvandlades till en st senapsburk var förresten inte det enda jag hittade. Vad sägs om detta då? http://www.expressen.se/nyheter/1.2257521/facebook-blir-ansiktsbok-pa-riktigt

 

Från och med nästa v kommer en ny funktion på Facebook, automatisk ansiktsigenkänning om ansiktsdragen bara är tillräckligt tydliga. Alltså helt ärligt, vem hade för bara några år sedan kunnat tro att en sån avancerad teknik skulle användas av en social portal! För inte så länge sedan var den typen teknik ju rena rama sciense fictionen och idag så vanlig att FB använder det! Tål att tänkas på.

 

Lite creepy tycker jag nog att det är dessutom, är det ingen mer än jag som reagerar över hur FB medför att alla vet allt om allt och alla!
Snacka om ett bra sätt att spionera och hålla koll på sin bekantskapskrets. Ibland ser man ju dessutom en del som lägger upp statusar, bilder m.m. som jag för mitt liv inte kan tro att de egentligen vill att vem som helst ska kunna se. Eller tänker de helt enkelt inte på att de flesta faktiskt också har ”officiella” kontakter på sin vänlista.

Vet bland annat när det hänt att jag har blivit riktigt irriterad, jag har både kollegor och andra officiella personer på min FB (lite svårt att neka vänförfrågningar annars hade jag gärna sluppit detta problem) och någon av mina vänner lagt upp bilder på mig från krogkvällar etc. Det uppskattar jag INTE, inte heller när vänner kommer med pikar eller mindre rumsrena detaljer/frågor om mig. Men förmodligen är det så krasst att det är många som inte tänker på hur lätt det är att se vad som finns uppe på FB:
Har ju vart exempel med folk som till och med blivit avskedade pga vad de delat med sig av.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed